Kom kijken naar kunst
In onze galerie is er iedere twee maanden een nieuwe tentoonstelling te zien met kunst die je verrast, ontroert of verbaast. Bekijk schilderijen, beelden of tekeningen die je een andere blik op de wereld geven, gemaakt door professionele kunstenaars uit het hele land, ook uit Ede. De expositie is te vinden op de begane grond en de toegang is gratis.
zij exposeerden in galerie Cultura
Archief
painter's garden
Painter's garden
Annemarie Vink (1960, Putten) is een schilder met oog voor detail. Ze zoekt het in de eenvoud en schildert de wereld om zich heen. Een vaas, een plant, een conservenblik. Met aandacht, een goed kleurgevoel en een vaardige hand legt ze de wereld vast
Archief
Lotte Werkema & Suzanne Kelderman
Het werk van Lotte Werkema wordt zo gepresenteerd dat er net een bijeenkomst is geweest of zal komen waarin mensen met interesse voor orthopedische hulpmiddelen kunnen zien wat voor prachtige mogelijkheden er zijn. Bij Suzanne Kelderman zijn archeologen, gespecialiseerd in het heden, bij elkaar geweest en hebben hun vondsten uitgestald om er met elkaar over van gedachten te wisselen en zich te verbazen hoe de mensen in het nu leven.
Archief
ezels enzo...
Gastcurator Elise Huijberts heeft de kunstenaar Jasper Hulshoff Pol uitgenodigd voor een solo-expositie. Hulshoff Pol schildert op unieke wijze ezels. Minder bekend zijn zijn schilderijen van honden en zijn beelden. De expositie in Cultura biedt een mooie gelegenheid om ook deze kunstwerken te laten zien.
Archief
Kunstenaars van pek
Instagram: pek.ede
In BACK TO THE FUTURE gingen kunstenaars van PEK (Platform Edese Kunstenaars) naar aanleiding van een eigen kunstwerk uit het verleden aan de slag. Zij maakten allemaal een nieuw werk. Die nieuwe werken en de toelichting waren te zien en te lezen in de gelijknamige tentoonstelling in Galerie Cultura.
Archief
Arjan van Bruggen
Instagram: photostudioarjanvanbruggen
Arjan van bruggen exposeerde zijn LHBT-portretserie Love is Love in Cultura. Met deze expositie brengt Arjan een belangrijk verhaal in beeld en pleit hij voor meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. De portretten maken zichtbaar dat iedereen zichzelf mag zijn. “Het is een ode aan de liefde en een oproep voor acceptatie, omdat iedere vorm van liefde er toe doet”.
Archief
Jolanda de Ridder
(Nijmegen, 1966)
Instagram: jolandaderidder.art
Jolanda de Ridder is gefascineerd door structuren. Ze zijn de basis van haar werk en geven houvast. Tegelijkertijd wil ze ook loskomen van het dwingend aspect ervan en zoekt ze hoe ver ze daarin kan gaan. Deze dualiteit, ratio versus gevoel, speelt een grote rol in haar werk.
Archief
neeltje neeft
(Dwingeloo, 1948)
Instagram: neeltjeneeft
Neeltje Neeft maakt grote collages en werkt het liefst met oud, gebruikt materiaal zoals boeken, prenten of foto’s. De mens staat centraal in het werk van Neeft, met name de onbeholpen, kwetsbare mens. Het is haar uitdaging een mens in zijn typerende houding te vatten. En graag op groot formaat, zodat je er niet omheen kunt.
Archief
Dolf Dijkstra
De realiteit is vaak onvoorstelbaarder dan de fantasie. Dijkstra verbaast zich dan ook in toenemende mate over het feit dat anderen zo veel anders kunnen denken dan hijzelf. Normen en waarden van wat wel en niet kan kunnen heel verschillend zijn en verschuiven constant, maar in de basis zijn we toch hetzelfde. Daarmee te spelen en te confronteren zie je vooral in zijn huidige werk.
Archief
Justyna Pennards- Sycz
Pennards heeft niet meteen voor een kunst-carrière gekozen. Na een studie bedrijfseconomie in Duitsland en meerdere jaren in de internationale bedrijfswereld besloot ze wel uiteindelijk wel om voor haar passie te gaan. Ze kwam in 2003 naar Nederland en een jaar later zat ze in Utrecht op de Hogeschool voor de Kunsten. “Het was alsof ik thuiskwam.” Ze koos voor schilderen en ontwikkelde een geheel eigen stijl.
Archief
Saskia klok
Na aanvankelijk een mode- en kledingopleiding te hebben gevolgd, bleven schilderen en tekenen Saskia Klok trekken. Na diverse schildercursussen heeft zij ‘De Nieuwe Akademie’ en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afgerond. Dat resulteerde in een reeks solo- en groepstentoonstellingen en een nominatie met expositie voor de Vermeulen Brauckmanprijs in museum Catharijneconvent in Utrecht.
Archief
August Robin Peters
August Robin Peters (1970) studeerde modevormgeving aan Artez in Arnhem. Tijdens zijn carrière als modeontwerper ging hij zich meer toeleggen op beeldende kunst. In zijn expositie 'Gevonden werk' worden schilderijen, fotowerken, collages, sculpturen en mixed media getoond.